fbpx

Repatriere decedati Italia - acte necesare si procedura

Repatrierea unei persoane decedate din Italia către Romania necesita următoarele acte si procedura:

  1. Certificatul de deces: Acesta trebuie emis de autoritățile italiene competente si trebuie sa conțină informații precum numele decedatului, cauza decesului, data si locul decesului.
  2. Autorizație de exhumare: Daca persoana decedata a fost inmormantata in Italia, este necesara obtinerea unei autorizatii de exhumare din partea autoritatilor italiene competente.
  3. Documente de identitate ale decedatului si ale reprezentantului acestuia: Acestea pot fi acte de identitate sau pasapoarte si trebuie sa fie in regula.
  4. Contract cu o firma de repatriere: Este recomandabil să se incheie un contract cu o firma specializata in repatrierea decedatilor, care sa se ocupe de toate aspectele legate de transportul si inmormantarea acestuia.
  5. Aviz sanitar: Este necesar sa se obtina un aviz sanitar din partea autoritatilor sanitare italiene, care sa ateste faptul ca transportul decedatului nu prezinta niciun pericol pentru sanatatea publica.
  6. Transportul: Firma de repatriere se va ocupa de transportul decedatului, care poate fi realizat prin intermediul unui avion sau al unei mașini specializate.
  7. Înmormântarea: In momentul sosirii in Romania, decedatul va fi înmormântat in conformitate cu regulile si obiceiurile din tara noastră.

In general, repatrierea unei persoane decedate din Italia poate fi o situație emoțională si stresanta, de aceea este important să apelați la serviciile unei firme specializate si sa aveti in vedere toate actele si procedurile necesare.

Conversație
1
Salut!
Scrie-ne pe WhatsApp și te contactăm în cel mai scurt timp posibil.